Kókonpityere-az epres- vaníliás piskótapuding
sponsored links
Nincs is jobb,mint a friss házi sütemény és lehetõleg üde idénygyümölcsökkel!Mindig is nagy rajongója voltam az epernek és szezonban igyekszem lehetõségem szerint naponta fogyasztani ebbõl a mennyei mannából.Nem ismerek olyan embert,aki ne szeretné ezt a gyümölcsöt magában vagy süteményekben.No,és ott van az eperlekvár is!Mmmm....
Most egy érdekes sütit készítettem belõle,egy hûsítõ nyári desszertet.Igen gyorsan elkészül és jó vendégváró,illetve gyereknap lévén jó kis parti desszert lehet.
A Kókonpityere receptjét egy receptkönyvben fedeztem fel pár éve( Négy évszak házi süteményei),ahol málnával szerepelt és baracklekvárral készült.Én elõvettem az egyik tavalyi házi eperlekváromat és nem sajnáltam.Az eperbõl is a dupláját tettem bele és így volt a jó.Az elnevezés enyhén szólva vicces,de jókedvre derít,valójában egy Epres-vaníliás piskótapudingról van szó és természetesen pudingpor nélkül.
Bár én nem kóstoltam,de Peti szerint bomba jó desszert.Valójában az õ álma volt,hogy egyszer ezt elkészítsem,én beértem egy nagy tál-nagyjából 1kg-friss eper habzsolásával:)
Kókonpityere
(Epres- vaníliás piskótapuding)
kb. 8 fõre
Hozzávalók a 6 tojásos piskótához:
- 6 db friss tanyasi tojás
- 35 dkg porcukor
- 12 evõkanál víz
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütõpor ...