Kínai és magyar avagy A nagyvilágból magyarul

2017-08-31

sponsored links

A napoban vászárota kínai gomba szárisztot finci, gondotá megeszen cirke meg tésztá kici zöcég. Hihi haha, köszbe cirke, nem let, de van coca szüszi, meg kutya ja asz ninc, az is coca van. Vót hoszá minden, cak ami nem vót, asz pototam másszá. 
Fu mosz veszem észre szeszámmag meg asz kimarat, nem báj Te rakatol bele, asz is finci lesz asz.
Áfász számlá, réki vicc asz  mosz nem mondok ki. 












ÉDES-CSÍPÕS ÜVEGTÉSZTA, 
     SZÛZPECSENYÉVEL
Hozzávalók:
40 dkg sertés szûzpecsenye
5 dkg kínai szárított gomba
1 db Kápia paprika
10 dkg sárgarépa
3 ger. fokhagyma
2 ek. méz
3-4 szál csemegehagyma
15 dkg üveg tészta
chili pehely vagy szósz
olívaolaj
A szárított gombát beáztatjuk; ennek a módja, az ilyesmi, különlegesebb gombáknál, általában, fel van tüntetve a csomagoláson, jár járjunk el aszerint. 
Az üvegtésztát egy tálba rakjuk és forró vízzel leöntjük, úgy hogy rendesen ellepje, majd egybõl, jó passzosan lefedjük, én ezt frissentartó fóliával szoktam megtenni. Félretesszük.
A szûzpecsenyét nagyon vékony szeletkékre vágjuk (amennyire tudjuk, mintha ki lenne kloppfolva), és egy serpenyõben, forró olívaolajon, elkezdjük sütni. (Itt jöhet bele akár szezámmag is.) A fokhagymát vékony csíkokra szeleteljük, répát és a paprikát mutatós darabokra vágjuk (ez lehet szabadon, kocka, rombusz vagy csík) és a húshoz adjuk õket. Pár perc múltán, meglocsoljuk a mézzel és óvatosan megkaramellizáljuk. Közben az áztatott, felpuhult gombát felcsíkozzuk, ezt is a raguhoz adjuk, megsózzuk, chilivel ízesítjük, kb. 10 percig fõzzük, a gomba áztató vízével (vagy sima vízzel) szükség szerint felöntögetve. A csemegehagymát átlósan felszeleteljük, tésztát leszûrjük és a raguhoz keverjük õket, alaposan összeforgatjuk. 
Tálaláskor a hagymaszárából vágott szálakkal diszíthetjük.







Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/08/...

sponsored links

Keres?s