Kínai wokos káposzta goji bogyóval, fekete szezámmal
sponsored links
Rákattantam a wokozásra. Már el sem teszem a wokot a tûzhelyrõl, minden nap készül benne valami. Váltogatom a kínai és az indiai napokat, így egyik ízvilágot sem unom meg, hol egy barna rizses stir fry készül, hol egy indiai zöldséges szabdzsi. A barnarizsbõl nagy adagot fõzök, több napig eláll a hûtõben és a frissen pirított zöldségekhez a végén merek egy kupaccal, még együtt is pirítom egy kicsit, míg átmelegszik. A nemszeretem zöldségek is új arcukat mutatják a keverve sütésnek köszönhetõen: még a káposztát is megszerettem általa. A cukkini és az uborka, a jégcsapretek, a piros retek, a mángold és a céklalevél, a zöldbab mind jó nyári wokalapanyag.
A káposztához most csak goji bogyót adtam - ezt a szuperegészséges kis piros bogyót, amit Wang mesternél levesbe fõzve ettem és még apósom hozott néhány zacskóval Kínából belõle. Ízben nem adott sok pluszt, de a látványon sokat dobott a piros szín.
Hozzávalók egy kisebb adaghoz:
2-3 ek olaj (pl. natúr szezámolaj, földimogyoróolaj)
1 kis fej káposzta
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek indonéz szójaszósz (hiányában sötét szójaszósz) ...