Kínai wokos káposzta goji bogyóval, fekete szezámmal

2012-07-06

sponsored links

wokban pirított káposzta

Rákattantam a wokozásra. Már el sem teszem a wokot a tûzhelyrõl, minden nap készül benne valami. Váltogatom a kínai és az indiai napokat, így egyik ízvilágot sem unom meg, hol egy barna rizses stir fry készül, hol egy indiai zöldséges szabdzsi. A barnarizsbõl nagy adagot fõzök, több napig eláll a hûtõben és a frissen pirított zöldségekhez a végén merek egy kupaccal, még együtt is pirítom egy kicsit, míg átmelegszik. A nemszeretem zöldségek is új arcukat mutatják  a keverve sütésnek köszönhetõen: még a káposztát is megszerettem általa. A cukkini és az uborka, a jégcsapretek, a piros retek, a mángold és a céklalevél, a zöldbab mind jó nyári wokalapanyag.
A káposztához most csak goji bogyót adtam - ezt a szuperegészséges kis piros bogyót, amit Wang mesternél levesbe fõzve ettem és még apósom hozott néhány zacskóval Kínából belõle. Ízben nem adott sok pluszt, de a látványon sokat dobott a piros szín.

Hozzávalók egy kisebb adaghoz:

2-3 ek olaj (pl. natúr szezámolaj, földimogyoróolaj)
1 kis fej káposzta
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek indonéz szójaszósz (hiányában sötét szójaszósz) ...


Folytats a blogon ... kicsivu.hu/archives/2012/07/06/Kinai_...

sponsored links

Keres?s