Kínai tészta
sponsored links
Ha gyorsan szeretnénk összedobni valami könnyû és finom ebédet vagy vacsorát, ezt a, nagyjából 20 perc alatt elkészülõ tésztát tudom javasolni.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg spagetti (nálam durum)
3 evõkanál olaj
2 közepes sárgarépa
20 dkg borsó
20 dkg gomba
1 vöröshagyma
2 káposztalevél
2-3 evõkanál szójaszósz
só
A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük.
Amíg fõ a tészta, a vékony szeletekre vágott gombát, sárgarépát, hagymát, az apróra tépkedett káposztalevelet és a borsót a felforrósított olajra dobjuk. Sózzuk és 10-15 percet pároljuk.
Hozzáadjuk a szójaszószt, rászedjük a kifõtt tésztát és közepes lángon jól összeforgatjuk az egészet.
A sózásnál vegyük figyelembe a szójaszósz sótartalmát!