Kínai szezámmagos csirke

2013-03-01

sponsored links


Ha betérek egy kínai büfébe, általában szezámmagos csirkét választok, sült tésztával. Nagyon szeretem az édes-savanyú mázban megforgatott, puha csirkemell falatkák ízét, mindezek ellenére még nem próbáltam otthon elkészíteni, egészen mostanáig.
Valahogy úgy képzeltem el, hogy rengeteg különleges hozzávaló kerül bele, de az elsõ pár receptbõl kiderült, hogy egyáltalán nem így van. Kicsit macerásabb elkészíteni, mint egy sima wokos fogást, fõleg ha még sült tésztát is pirítok hozzá, de megéri, mert a végeredmény tényleg igazi kínai lesz :).

Hozzávalók:
450 g bõr nélküli, kicsontozott csirkemell (1 egész)
- A bundához:
2 ek. liszt
1 ek. kukoricakeményítõ
1/4 tk. szódabikarbóna
1/4 tk. sütõpor
2 ek. szójaszósz
2 ek. víz
1 ek. száraz sherry (elhagyható)
1 tk. növényi olaj ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/izharmonikus/...

sponsored links

Keres?s