Kínai szezámmagos csirke
sponsored links
Ha betérek egy kínai büfébe, általában szezámmagos csirkét választok,
sült tésztával. Nagyon szeretem az édes-savanyú mázban megforgatott, puha
csirkemell falatkák ízét, mindezek ellenére még nem próbáltam otthon
elkészíteni, egészen mostanáig.
Valahogy úgy képzeltem el, hogy rengeteg különleges hozzávaló kerül bele, de az elsõ pár receptbõl kiderült, hogy egyáltalán nem így van. Kicsit macerásabb elkészíteni, mint egy sima wokos fogást, fõleg ha még sült tésztát is pirítok hozzá, de megéri, mert a végeredmény tényleg igazi kínai lesz :).
Valahogy úgy képzeltem el, hogy rengeteg különleges hozzávaló kerül bele, de az elsõ pár receptbõl kiderült, hogy egyáltalán nem így van. Kicsit macerásabb elkészíteni, mint egy sima wokos fogást, fõleg ha még sült tésztát is pirítok hozzá, de megéri, mert a végeredmény tényleg igazi kínai lesz :).
Hozzávalók:
450 g bõr nélküli, kicsontozott csirkemell (1 egész)
- A bundához:
2 ek. liszt
1 ek.
kukoricakeményítõ
1/4 tk.
szódabikarbóna
1/4 tk. sütõpor
2 ek. szójaszósz
2 ek. víz
1 ek. száraz sherry
(elhagyható)
1 tk. növényi olaj ...