Kínai pirított tészta
sponsored links
Kínai mézes-szezámmagos csirke volt a mai ebéd és ez a tészta hozzá a köret. A spagetti fõzése után Párom átvette az irányítást és Õ készítette el végül. A tésztát még lehetett volna kicsit tovább is pirítani, ha nem lett volna már olyan farkaséhes a család :-)
Hozzávalók 4 fõre:
*25 dkg spagetti tészta
*1 közepes fej lila hagyma
*1,5 dl zöldborsó
*3 kisebb szál sárgarépa
*10 ek olaj
*1 kk só
*1 csipet bors
A tésztát sós vízben éppen roppanósra fõzzük, hideg vízzel átmossuk és hagyjuk lecsöpögni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát csíkokra, a sárgarépát hosszúkásra vágjuk.
Egy serpenyõben olajat hevítünk, majd jól átpirítjuk rajta a lila hagymát, a sárgarépát, a zöldborsót.
(Ha nem zsenge zöldségeket használunk, a répát és a borsót kevés sós vízben elõfõzhetjük.)
Hozzáadjuk a tésztát és jól összeforgatva, néha megkavarva hagyjuk lepirulni. Sóval, borssal ízesítjük.