Kínai pirított tészta
sponsored links
Kína gasztronómiájában fontos szerepet tölt be a tészta,
ezért sok elkészítési módja létezik. A különbözõ tésztákat általában köretként
fogyasztják húsok mellé, de van, amikor a tészta a fõétel. Legjobb példa erre a
sült tészta, amibe eredetileg csirkemellet is tesznek.
Az itthon elõforduló kínai étkezdékben a pirított tésztát
hús nélkül, köretként kínálják, most én is ebben a formában készítettem el, a
szezámmagos csirkém mellé.
Amikor pedig önálló fogásként sütöm, akkor egyszerûen a lent részletezett útmutatást néhány plusz lépéssel kiegészítem:
Kb. 30 dkg csirkemellet
vékony csíkokra vágok.
A feldarabolt húst beleforgatom az 1 tk. keményítõbõl + 2
ek. szójaszószból kevert pácba, 1-2 órára a hûtõbe teszem.
A csirkemell csíkokat a zöldségek elõtt 2-3 perc alatt,
magas fokozaton megpirítom a wokban, majd félrerakom egy tányérra.
Elkészítem a zöldségeket, végül a tésztával egy idõben hozzáadom
a csirkemellet is.
Hozzávalók:
1 nagy vöröshagyma
1 nagy lilahagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy sárgarépa
25 dkg fejes káposzta ...