Kínai pirított tészta

2013-03-02

sponsored links


Kína gasztronómiájában fontos szerepet tölt be a tészta, ezért sok elkészítési módja létezik. A különbözõ tésztákat általában köretként fogyasztják húsok mellé, de van, amikor a tészta a fõétel. Legjobb példa erre a sült tészta, amibe eredetileg csirkemellet is tesznek.
Az itthon elõforduló kínai étkezdékben a pirított tésztát hús nélkül, köretként kínálják, most én is ebben a formában készítettem el, a szezámmagos csirkém mellé.
Amikor pedig önálló fogásként sütöm, akkor egyszerûen a lent részletezett útmutatást néhány plusz lépéssel kiegészítem:
Kb. 30 dkg csirkemellet vékony csíkokra vágok.
A feldarabolt húst beleforgatom az 1 tk. keményítõbõl + 2 ek. szójaszószból kevert pácba, 1-2 órára a hûtõbe teszem.
A csirkemell csíkokat a zöldségek elõtt 2-3 perc alatt, magas fokozaton megpirítom a wokban, majd félrerakom egy tányérra.
Elkészítem a zöldségeket, végül a tésztával egy idõben hozzáadom a csirkemellet is.

Hozzávalók
:
1 nagy vöröshagyma
1 nagy lilahagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy sárgarépa
25 dkg fejes káposzta ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/izharmonikus/...

sponsored links

Keres?s