Kínai mézes-szezámmagos csirke
sponsored links
Dolgozó nõként a gyerekek születése elõtt gyakran ebédeltünk a kollégákkal a közeli kínaiban. Ez a csirke volt a kedvencem. Azóta itthon is többször elkészítettem már, mindig nagy sikerrel. A köret is pirított tészta volt hozzá.
Ebéd közben pedig kicsit nosztalgiáztam, hisz a kollégák nagy része azóta már másik cégnél dolgozik, valaki pedig hozzám hasonlóan otthon babázik, de mindíg jó szívvel gondolok vissza azokra az idõkre.
Ebéd közben pedig kicsit nosztalgiáztam, hisz a kollégák nagy része azóta már másik cégnél dolgozik, valaki pedig hozzám hasonlóan otthon babázik, de mindíg jó szívvel gondolok vissza azokra az idõkre.
Hozzávalók 4 fõre:
*1 kg csirkemell filé
*1 csapott kk só
*0,5 kk õrölt bors
Bundához:
*2 tojás
*0,5 dl olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet bors
*12 púpos ek liszt
*2,5 dl tej
Sütéshez:
*olaj bõven
Bevonáshoz:
*2 ek méz
*3 ek szezámmag
Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal.
A masszához a tojást a fûszerekkel, az olajjal kicsit elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sûrû, csomómentes tésztát kavarunk.
A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyõben felforrósodik az olaj.
Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.
Konyhai papírtörlõre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes több adagban kisütni.
A mézet kicsit megmelegítjük, majd a kisült csirkére csorgatjuk, meghintjük a szezámmaggal és kicsit összerázzuk, hogy minden darabot rendesen bevonjon a méz és a szezámmag.
Melegen, pirított tésztával kínáljuk.