Kínai mogyorós csirke
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
másfél evõkanál étkezési keményítõ
1 tojásfehérje
1 csomag újhagyma
10 dkg pirított földimogyoró
1 piros kaliforniai paprika (eredetileg 2 chilipaprika)
1 kávéskanál barna cukor
só, bors
A szószhoz:
2 evõkanál szójaszósz
1 evõkanál rizsecet
1 evõkanál étkezési keményítõ
1 teáskanál õrölt gyömbér
Forrás: Stahl Judit - Gyors szárnyas ételek
50 dkg csirkemellfilé
másfél evõkanál étkezési keményítõ
1 tojásfehérje
1 csomag újhagyma
10 dkg pirított földimogyoró
1 piros kaliforniai paprika (eredetileg 2 chilipaprika)
1 kávéskanál barna cukor
só, bors
A szószhoz:
2 evõkanál szójaszósz
1 evõkanál rizsecet
1 evõkanál étkezési keményítõ
1 teáskanál õrölt gyömbér
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az étkezési keményítõvel. A tojásfehérjét villával enyhén habosra verjük, hozzákeverjük a keményítõs csirkéhez és 10 percre félretesszük. A paprikát csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a mogyorót pedig durvára törjük. A mártáshoz a szójaszószt habverõvel simára keverjük a rizsecettel, az étkezési keményítõvel, a gyömbérrel, és másfél dl vízzel. Egy wokban erõs lángon felmelegítünk 1 evõkanál olajat, megpirítjuk benne a mogyorót, aztán szûrõlapáttal kiszedjük.
A wokba öntünk még 2 evõkanál olajat, felforrósítjuk, beledobjuk a csirkecsíkokat, megszórjuk a barna cukorral és nagy lángon rázogatva-kevergetve megsütjük a húst. A megsült csirkéhez öntjük a szójás mártást, rászórjuk a mogyorót, a hagymát és a paprikát, és kb. 5 perc alatt összepirítjuk az ételt.