Kínai kel saláta
sponsored links
Nagyon szeretjük vacsorára a salátákat két nagy kedvencünk van a tonhalas tésztasaláta és ez a kínai kel saláta. Nagyon egészséges és igazi vitamin bomba, ami ebben az influenzás idõben nem utolsó szempont.
Hozzávalók:
1 közepes kínai kel
1 nagy fej lilahagyma
10 dkg morzsolt kukorica
2 db virsli
3 db tojás
Öntet:
2 ek. majonéz
1 tk. mustár
250 dkg tejföl
só
bors
csipet cukor
Elkészítés:
A tojásokat feltesszük fõni, ha a víz felforrt, akkor beállítunk egy órát 10 percre! Az idõ lejárta után hideg vizet engedünk a tojásokra, amikor kihûlt, akkor megpucoljuk és lemossuk.
Amíg a tojások elkészülnek, elkészítjük a salátát, hogy már csak a tojást kelljen hozzáadni.
Elõször az öntetet készítem el: egy méretes tálba nyomok majonézt, erre mustárt, rákanalazom a tejföl majd ízlés szerint szórók rá só, borsot és cukrot, összekeverem. Kóstolom, ha kell még ízesítem.
A kínai kelt, a lilahagymát, a virslit és a fõtt tojást is felaprítom és a majonézes öntetbe teszem. A kukoricát /én mirelitet használok/ leforrázom, majd lehûtöm és ezt is a tálba öntöm.
Alaposan összekeverem majd pár órára hûtõbe teszem, hogy jól lehûljön és az ízek is összeérjenek.
Mi pirítós kenyérrel fogyasztjuk vacsorára.
Jó étvágyat hozzá!
image/jpeg