Kínai hétköznapi ínyenc, mert enni jó!
sponsored links
Megint egy újabb husi a sütõbõl. Ragacsos, szaftos, jól átsült ropogós, belül omlós csirke bámulatosan jól mutat salátával, vagy más körettel? és mennyeien finom, és ami fontos, gyorsan elkészíthetõ hétköznap is..:) Ezt ki ne hagyd?
Kínai ötfûszeres ropogós csirke/salátával
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
Fûszerek:
2 db fokhagyma ? átnyomva
1 kis db gyömbér reszelve 1-2 tk
2 szál egész újhagyma - apróra vágva
1 ek sötét szójaszósz
1 ek kínai rizsbor
? tk szecsuani bors ? vagy fekete bors
1 ek kínai ötfûszer keverék
1 db csillagánizs
1-2 tk reszelt édeskömény
? tk chili pehely
1 szegfûszeg
extra szûz olívaolaj
Elkészítés:
A fenti fûszer hozzávalókat egy mozsárban tesszük és összetörjük. Ha nincs, mozsár egy darálóba tegyük és õröljük meg.
A megmosott csirke combokat, vagdosunk be több helyen, 3-4 helyen, így jobban magukba szívják a pác ízeit. Az összekevert fûszerpáccal dörzsöljük be a csirkét, a bevagdosott részhez is jól nyomkodjuk be a pácot, hagyjuk állni egy órát, vagy akár egy éjszakát is.
Tegyük egy tepsibe, tegyünk rá kókuszzsírt, vagy locsoljuk meg olívaolajjal, fedjük le alufóliával, és 200 fokon 30-35 percig süssük, ezt követõen fólia nélkül még 5-10 percig ropogósra süssük a csirkét. Akkor jó a sült csirke, amikor leválik a csontról a hús. Grillsütõben, vagy kerti faszenes grillen is kisüthetjük.
Kínáljuk salátával, rizzsel esetleg krumplival, szezámmaggal megszórva.
Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció: NikiWickes
Kínai ötfûszeres ropogós csirke/salátával
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
Fûszerek:
2 db fokhagyma ? átnyomva
1 kis db gyömbér reszelve 1-2 tk
2 szál egész újhagyma - apróra vágva
1 ek sötét szójaszósz
1 ek kínai rizsbor
? tk szecsuani bors ? vagy fekete bors
1 ek kínai ötfûszer keverék
1 db csillagánizs
1-2 tk reszelt édeskömény
? tk chili pehely
1 szegfûszeg
extra szûz olívaolaj
Elkészítés:
A fenti fûszer hozzávalókat egy mozsárban tesszük és összetörjük. Ha nincs, mozsár egy darálóba tegyük és õröljük meg.
A megmosott csirke combokat, vagdosunk be több helyen, 3-4 helyen, így jobban magukba szívják a pác ízeit. Az összekevert fûszerpáccal dörzsöljük be a csirkét, a bevagdosott részhez is jól nyomkodjuk be a pácot, hagyjuk állni egy órát, vagy akár egy éjszakát is.
Tegyük egy tepsibe, tegyünk rá kókuszzsírt, vagy locsoljuk meg olívaolajjal, fedjük le alufóliával, és 200 fokon 30-35 percig süssük, ezt követõen fólia nélkül még 5-10 percig ropogósra süssük a csirkét. Akkor jó a sült csirke, amikor leválik a csontról a hús. Grillsütõben, vagy kerti faszenes grillen is kisüthetjük.
Kínáljuk salátával, rizzsel esetleg krumplival, szezámmaggal megszórva.
Jó étvágyat!
Klarissza
Inspiráció: NikiWickes