Kínai csípõs-savanyú leves
sponsored links
Ahogy jön az egyre hûvösebb idõ, annál jobban kívánom a finom, forró tartalmas leveseket. Ezt a receptet, valamikor a netrõl szedtem le, de sajnos akkoriban még nem jegyeztem fel, hogy kitõl származik. Szóval, ha valaki magára ismer, írjon és belinkelem.
A leves nagyon gyorsan elkészül, ideális vacsorára és könnyû elkészíteni. Hús helyett tofuval is készíthetõ, ebben az esetben nem fõzni, hanem csak melegíteni kell!
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell filé vagy tofu
1 liter csirkehús leves, alaplé (én DM Alnatura leveskockából készítettem)
fél piros kaliforniai paprika
5 dkg szárított gomba (pld. fafül, ezt az Aldiban vettem)
2-3 db. közepes méretû sárgarépa
10 dkg üvegtészta
1-2 db. újhagyma
1 mokkáskanál chilipaszta vagy 1-2 db. pici chili apróra vágva ...