Kínai csípõs savanyú leves

2017-05-23

sponsored links
























A receptet innen vettem. Az ott nagy adag,így ide a fél adag mennyiségeit írom.

Hozzávalók:
2 l hideg víz
2 egész csirkecomb
2 csirke leveskocka
5 evõkanál szójaszósz
3 evõkanál rizsecet
ízlés szerint Sambal oelek (vagy erõs pista)
1,5 evõkanál osztrigaszósz
1 evõkanál gombás szójaszósz
1 evõkanál halszósz
--- ezeket feltettem fõni,kb. 1,5 óra után hozzáadtam még:

fél piros kaliforniai paprika apró kockákra vágva
1 nagyobb sárgarépa apró kockákra vágva
1 kisebb petrezselyem apró kockákra vágva
4 kicsi champignon szeletekre vágva
bambuszrügy csíkok
tofu kis kockákra vágva (kb. 1/4csomag)
pár db shitake gomba (elõtte fél órát hideg vízben áztatva) csíkokra vágva
pár db judásfülgomba (szintén hideg vízben áztatva) csíkokra vágva
kb. 0,5 cm friss, reszelt gyömbér
--- majd fõztem még további 1 órát.

Ekkor a combokat kiszedtem. A bõrét lehúztam. A húst villával szétszedtem szálakra és visszatettem a levesbe. Ha kell, ízesítem még szójaszósszal, rizsecettel, ízlés szerint még erõs pistával.
Ekkor a levest besûrítettem kb. 1,5 - 2 evõkanál krumplikeményítõvel, amit kevés hideg vízben kevertem el.  Kevergetve hagytampicit forrni a levest.
Ezután a forrásban levõ levesbe csorgattam 1 villával felvert tojást,kevergetni nem szabad közben. 2 percet fõztem még.
Tálaláskor apróra vágott metélõhagymával vagy pedig vékony karikákra vágott póréhagymával szórtam meg.










Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2017/05/kinai...

sponsored links

Keres?s