Kínai csípõs káposztasaláta

2014-02-02

sponsored links

Nálunk a káposzta jöhet minden fajtában és formában...

Jellemzõen a fehérbõl káposztás tészta, hajtóka, vagy amerikai saláta, a lilából fasírt, vagy párolt köret, a kínaiból nyers saláta, vagy illatos mártás készül a kel pedig rakottként szokta végezni. Néha szerencsénk van egy kis pak choi-hoz is, amit levesbe és salátákba szoktunk keverni. És persze a savanyított változatot még nem is említettem...

Aktuálissá vált ismét egy nagyobb adag káposztás tésztát készíteni, amikor eszünkbe jutott, hogy házilag még nem is készítettük a saláta ezen változatát, így egy kis darabból tettünk egy próbát. 

Imádjuk, ezen túl gyakran készül ez a saláta is.


KÍNAI CSÍPÕS KÁPOSZTASALÁTA 4 személyre

50 dkg fehér káposzta
2 db sárgarépa
1 teáskanál só (nem finomított)
4 teáskanál cukor (nyers nád)
8 evõkanál almaecet
3 teáskanál piros paprikapüré
0,5 mokkáskanál chilipor
kb. 7 dl víz

1. tisztítsuk meg a káposztát és a répát, szeljük nagyon apróra, majd keverjük össze
2. készítsük el a lét, keverjük össze a sót, a cukrot, az ecetet, a paprikapürét és a chilit a vízzel, majd öntsünk a káposztás keverékre annyit, ami ellepi (ha marad a lébõl tegyük félre, felszív egy keveset a zöldség, lehet pótolni a levet)
3. érdemes egy éjszakát pihenni hagyni a hûtõben, hogy összeérjenek az ízek

Praktikák:
- paprikakrém és chilipor helyett lehet Erõs Pistát használni, ebben az esetben a sót csak akkor tegyük a lébe, ha szükséges
- a tál méretétõl is függ, hogy mennyi vízre lesz szükségünk a léhez (épp ellepje a káposztát)
- érdemes a levet egy kicsit intenzívebbre készíteni, mint az optimális, mert a káposzta egy kissé elnyomja az ízét


Napi útmutató: "Vándor: nincs elõtted kitaposott ösvény. Lépted nyomán lesz ösvénnyé a tér." A. Machado

Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2014/02/kinai-csip...

sponsored links

Keres?s