Kínai csirke-brokkoli stir-fry

2012-01-29

sponsored links


Stir-fry, azaz kevergetve pirított. Nagyjából így lehet lefordítani. Ez az elsö "kínaias" étel, amit életemben föztem. Enni sem sokszor ettem kínait (mármint kaját), talán egy kezemen meg tudnám számolni. Ezt a receptet egy amerikai oldalon találtam, szóval nem tudom mennyire tradícionális, de egy biztos: nagyon finom és gyorsan elkészül! Nagy sikert arattam vele, még magamnál is. Azért ez nagy szó egy újdonságnál... A sok összetevö ne tévesszen meg senkit, ezek többnyire füszerek és tényleg max. 30 perc alatt elkészül az egész!

Hozzávalók:
2-3 före
  • 50 dkg csirkemell
  • 1/4 bögre csirke alaplé (húsleves) vagy víz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. paradicsom püré
  • 1 ek. hoisin szósz (na, ez nekem kimaradt, de azt hiszem nem hiányzott)
  • 1 ek. rizsecet (én balzsamecetet használtam)
  • 1 tk. barnacukor
  • 1/2 tk. reszelt gyömbér
  • 1/2 tk. chiliszósz (én chilipelyhet használtam) ...

Folytats a blogon ... borsandpepper.blogspot.com/2012/01/ki...

sponsored links

Keres?s