Kínai csirke-brokkoli stir-fry
sponsored links
Stir-fry, azaz kevergetve pirított. Nagyjából így lehet lefordítani. Ez az elsö "kínaias" étel, amit életemben föztem. Enni sem sokszor ettem kínait (mármint kaját), talán egy kezemen meg tudnám számolni. Ezt a receptet egy amerikai oldalon találtam, szóval nem tudom mennyire tradícionális, de egy biztos: nagyon finom és gyorsan elkészül! Nagy sikert arattam vele, még magamnál is. Azért ez nagy szó egy újdonságnál... A sok összetevö ne tévesszen meg senkit, ezek többnyire füszerek és tényleg max. 30 perc alatt elkészül az egész!
Hozzávalók:
2-3 före
- 50 dkg csirkemell
- 1/4 bögre csirke alaplé (húsleves) vagy víz
- 1 ek. szójaszósz
- 1 ek. paradicsom püré
- 1 ek. hoisin szósz (na, ez nekem kimaradt, de azt hiszem nem hiányzott)
- 1 ek. rizsecet (én balzsamecetet használtam)
- 1 tk. barnacukor
- 1/2 tk. reszelt gyömbér
- 1/2 tk. chiliszósz (én chilipelyhet használtam) ...