Kígyosi Csárda ? Székekpusztai betyárpecsenye nyársra fûzve

2014-04-09

sponsored links

Mindenki életében van legalább egy étterem vagy akármilyen kis falatozó ami valamiért örök zarándokhelynek számít, feltéve ha el nem viszi a csõd ugyebár az évek alatt. Nekem kapásból van egy tucat, de ha úgy hozza a sors, hogy elhagyom fõváros határait és délnek tartok, akkor próbálom úgy sakkozni a dolgot, hogy a Kígyosi Csárda útba essen és legyen egy bõ órám étkezésre ott. Elhelyezkedésébõl kifolyólag talán nem ismeri minden második ember a Földön, de talán így sem panaszkodhatnak.

A sors úgy hozta, hogy a hétvégén sikerült ismét meglátogatni õket. Dél után nem sokkal egészen tele volt a csárda, fõleg mert a remek szegedi focicsapat is megérkezett egy buszra valónyi rendkívül jól félsült sztár futballistával. Mivel nem elõször jártam a csárdában eléggé konkrét elképzeléseim voltak arról, hogy mit nem fogok biztosan enni, de csakis azért, hogy ne legyen post-ismétlés.

Székekpusztai betyárpecsenye nyársra fûzve lett az áldozat mely a leírása alapján igazi ínyencség lesz. Köretkén hasábburgonya és saláták armadája érkezik, szóval kicsit a vitál vonalon is pipálhatunk pár tételt. Egy könnyed 15 perces várakozás után meg is jött a választott étel, szóval a sebességre semmi panasz nem lehet.

Esztétikai megjelenés: Szögletes tányéron érkezik a szeretet, a hasábok pedig X-ek formáznak. Látványra ebben van igazi X-faktor nem a  TV-ben szereplõ macskajancsikban. A nyársok felépítése azonos, két végükön debreceni kolbász csücsök beirdalva melyeket csirke- és marhahús korongok követnek. A sormintához hozzátartozik pár paradicsom szelet is. A legcsábítóbb pedig egyértelmûen a szalonnakorongok bõrrel együtt. A köretek közül a hasábburgonya az egyszerûbb, sima aranysárga színben pompázik. A salátás fronton sokkal erõsebb a felhozatal, káposzta és még céklasaláta is helyet kapott, melynek lila színe mindig meg tud lepni. A szokásos uborka, paradicsom és hagyma is részt vesz a buliban, mégpedig igen apróra kockázott verzióban. Egy méretes tenyeres salátalevél zárja úgymond a sort. Összességében igazi csárda hangulatot varázsol elénk, nem ember aki erre azt mondaná, hogy nem csábító.

Pont: 10/10

Ízvilág: A nyárs egyszerûen tökéletes, minden eleme tökéletes a húsharmóniát a paradicsom zseniálisan töri meg. A végeken lévõ kolbászt én kicsit pikánsabbra merném álmodni, de az alapverzióval sincsen az ég adta világon semmi gond. Az ilyen zsírosabb szalonnákat hiányolom a hétköznapokból, jókat lehet vele ropogtatni. A köretek közül a hasábburgonyáról ennyire nem tudok áradozni, teljesen sótlan és fûszertelen, de az asztalon lévõ gyors segítséggel ezen hamar tudunk változtatni. Állagra szellõs és ropogós, ezen oldalával nincsen baj. A zöldek közül a cékla nem tartozik országos cimboráim közé, de egészen meglepett, hogy akár még finom is lehet egy ilyen csodaszínû áldás. Az apró zöldek sokkal jobban bejöttek, lédúsak így a krumplis átmenetei szárazságot könnyen orvosolni tudjuk velük. Összességében engem meggyõztek ismét, a krumplis apró malõrt pedig bárki könnyen kiküszöbölheti.

Pont: 9/10

 

Mennyiség: Csárdába nem diétázni és fogyózni járnak a vendégek ez mindenkinek tiszta. Persze vannak olyan fogások melyek nem sokkolják annyira gyomrunkat, de ez a nyárs nem éppen olyan. A két nyárs annak ellenére, hogy nem tûnik egy fél méteres hústoronynak igenis laktató. Jól elosztott arányok, egyik nyársra való sem uralkodik túlzottan, mindegyiknek érezzük a maga részét. A krumpli és a salátás köret több, mint bõséges ha mindent belapátoljuk garantáltan úgy tolnak minket ki talicskával az asztal mellõl. A személyzet már rutinosan kérdezi mit csomagolhatnak el az a tányéron maradt adagokból, ez talán nyugtatja a vendéget, hogy nem vele van baj egyszerûen csak brutál adagokat adnak. Összességében egy bõséges 5 órás adag gond nélkül megvan.

Pont: 10/10

Ár/érték: Az alapár 2190 forint ami persze elsõre soknak tûnhet, de ezzel akár két ember is elnyammoghat, ha pedig olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy elõre tudjuk idõzíteni a látogatásunkat akkor mindenképpen érdemes péntekre és elõre foglalni asztalt, mivel ilyen esetben -50%-al csalogat a vendéglátó egység. Utóbbi megoldással 1100-ért olyan kaja jár aminél aligha találunk jobbat ár/érték arányban. Sajnos a fõvárostól egy bõ 100 km-re van, de aki teheti egyszer legalább tervezzen ide egy kirándulást, mindenképpen megéri. Igazi csárda, igazi magyaros kajákkal ahol az év elején még a legenda Roberto Baggio is megfordult.

Pont: 9/10

(ha szeretnéd megtudni merre található a csárda akkor KLIKK IDE!)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/kigyosi-csarda-szekekpu...

sponsored links

Keres?s