Kézmûves Magyar Ízek Vására és elsõ boltja

2011-10-31

sponsored links


Idén novemberben kerül másodjára megrendezésre a Kézmûves Magyar Ízek Vására, a Millenáris parkban, november 18-20 között. Részemrõl lemaradtam az elsõrõl ezért most nagyon várom milyen lesz. Az elsõrõl sok jót hallottam és olvastam. Mit lehet tudni a novemberi vásárról?

Elindult egy kóstolóturné, ahol a szervezõk a vásárlókkal közösen keresik Magyarország kedvenc ízét. Több mint ötezer íz közül lehet választani, nem csak a vásáron, hanem a kóstolóturnén is. Az elsõ turné állomás a Kézmûves Magyar Ízek Nagykereskedés nyitásával egy idõben zajlott. Ezen bárki részt vehetett a vásár facebook oldalán.
A vásáron nem csak magyar termelõkkel találkozhatunk, hanem lesznek Erdélybõl, Szlovéniából, Felvidékrõl és Vajdaságból is. Megismerkedhetünk különlegességekkel, mint pl: tufapincében érlelt sajt vagy a homoki fehérszarvasgombás sárgadinnyés lekvár.

A vásár szervezõinek fõ célja, hogy hatékonyan segítsék a magyar termelõket, hiszen évente 550 milliárd forintot költünk a vásáron kapható termékekre, de ennek csak egy része marad a magyar termelõknél. A szervezõk azt szeretnék elérni, hogy minél több magyar terméket vásároljunk, és az 550 milliárd forintjelentõs része a hazai gazdaságban maradjon. A februári Vásáron közel 100 millió forint értékben vásárolt magyar ízeket a közel 15 000 látogató.

Október 27-én megnyílt az elsõ Kézmûves Magyar Ízek márkabolt, ahol már kóstolni is lehetett mi Magyarország  kedvenc íze. A boltban 65 magyar termelõ (köztük határon túliak is) 800 termékét árusítják, ami külön érdekesség, hogy ...


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2011/10/31/kezmuves...

sponsored links

Keres?s