Kétszínû keksz
sponsored links
Kétszínû keksz
Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db tojás
1/2 csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 kg liszt
1 ek kakaópor
1 teáskanál rumaroma
Elkészítés:
- A lisztben elkeverjük a sütõport, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a vajat és jól összedolgozzuk.
- A tésztát két részre osztjuk, felébe beledolgozzuk a kakaóport és a rumaromát.
- A fehér és a barna tésztát is 3mm vastagságúra sodorjuk ki, a barna tésztát ráborítjuk a világos tésztára és összesodorjuk.
- 2 óra hosszat hideg helyen pihentetjük.
- Azután 1 cm-es szeletekre vágjuk, hézagosan rakjuk a kivajazott/kibélelt tepsibe.
- Mérsékelt sütõben kb 15 percig sütjük.