Kétszínû epreske
sponsored links
Idén sajnos nagyon apró az eper a kertben, pedig idejében ki is ritkítottam a sûrû állományt. Ezekbõl a mini gyümölcsökbõl nem tudok olyan sütit készíteni, amin az eper dekorációként is szolgál. A hétvégén ezért ezt az egyszerû süteményt találtam ki. Hamar elkészíthetõ, finom, puha és hamar elfogy :-) Természetesen más gyümölccsel is kipróbálható. Nekem most épp barackjoghurt volt itthon, de az epres még jobb bele. A joghurtos poharat használtam mérõ edénynek, de azok kedvéért, akik a mérlegelõs megoldást szeretik, mellékeltem a lemért súlyokat is.
Hozzávalók:
*1 pohár liszt (300 g)
*1 tasak sütõpor (12 g)
*3 nagyobb tojás
*1 pohár cukor (200 g)
*1 pohár joghurt (315 g)
*0,5 pohár olaj (1,5 dl)
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*1 pohár eper (250 g)
Mérõnek a joghurtos poharat használtam.
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A sütõt elõmelegítjük, a tepsit (38*22 cm) kibéleljük sütõpapírral.
A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sütõport.
A cukrot a tojásokkal a gépi habverõ legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük.
Majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütõporos lisztet.
Csomómentesre keverjük. A masszát két egyenlõ részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport.
A sütõpapíros tepsibe simítjuk a kakaós tésztát, majd rá a világos masszát.
Az apró epreket a süti tetejére szórjuk.
Sütõben 180 fokon alul-felülsütéssel 40 percig sütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.
Ha kihûlt, egy éles késsel szépen szeletelhetõ.
Porcukorral meghintve kínáljuk.