Kétféle vasárnapi ebéd
sponsored links
Legkisebbikem tegnap olyan vágyódva beszélt a "régi" vasárnapi ebédekrõl, a finom húslevesrõl csigatésztával, hogy megígértem Neki, ma azt is fõzök. Ennek persze Apa is nagyon örült. Második fogásnak rántott hús készült zöldséges rizzsel és salátával - hogy legalább legyen valami ami az én testkontrollos ebédemben is ehetõ, és ne kelljen mindenbõl két félét fõzni.
A levest 4 db kétízületes tyúk szárnyból és 4 db fél tyúk farrészbõl fõztem, amit még karácsony elõtt tettem el a mélyhûtõbe, csakúgy mint egy darab karajt, amit ma 12 vékony szeletre szelve vágtam, abból lett a rántott hús.
A levest Zepter gyorsfõzõ fedõvel fõztem bezöldségelve (2 db sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 3/4 zellergumó, 1 kis hegyes-erõs paprika, 1 hagyma, pár szál zellerzöld,) 2,2 liter víz, só, ételízesítõ és bors hozzáadásával, szokásos jelzések után 30 percig, és hagytam, hogy a pöcök a végén magától essen vissza. Levesbetétként 8 tojásos csigatésztát fõztem 6,5 dkg-ot, 0,5 liter enyhén sózott vízben.
Nekem gombakrém leves készült, amit a szétválasztó étrendi blogon írok le részletesen.
Az én második fogásom párolt gomba volt a zöldséges rizshez.
A rántott hús teljesen hagyományosan készült, a gomba, zöldséges rizs és a saláta leírása szintén a másik blogon található