Két különleges köret sütõtökkel

2011-11-20

sponsored links

A sütõtököt általában cikkekre vágva, esetleg mézzel meglocsolva sütjük, pedig fûszerekkel és máshozzávalókkal vegyítve egészen különleges köretet is készíthetünk belõle. Ajánlunk 2 receptet. Ha kiheverted a halloweenpartit, jól jöhet egy finom ebéd. A szûzpecsenye tökös tepsis burgonyával elsõre talán bonyolultnak tûnik, de megéri a fáradságot.

Szûzpecsenye tökös tepsis burgonyával

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg nem lisztesre fõvõ burgonya, 3 ek olaj, só, 1 kis Hokkaidó-tök vagy kb. 50 dkg sütõtök, 60 dkg szûzpecsenye, bors, 3-4 ek világos balzsamecet, 2 dl fehérbor, 3-4 tk almazselé, 1 ek növényi tejszín, 1-2 ek ételsûrítõ, 4 ág kakukkfû, alufólia

Elkészítése:

1. A meghámozott burgonyákat cikkekre vágjuk. Tepsiben szétterítjük, megöntözzük 1 ek olajjal, majd megsózzuk és összekeverjük. Elõmelegített sütõben, kb. 200 fokon 25-30 percig sütjük.

2. A Hokkaidó-tököt félbevágjuk, és a magos rész eltávolítása után cikkekre daraboljuk. (Ha sütõtökbõl készítjük, a héját le kell vágni!) Lábosban vagy serpenyõben felhevítünk kb. 1 ek olajat. Beletesszük a sóval, borssal bedörzsölt szûzpecsenyéket, és forgatva kb. 5 percig pirítjuk. Felöntjük a balzsamecet felével meg 1/2 dl borral, és megkenjük kevés almazselével. Fedõ alatt, közepes ...

Folytats a blogon ... tejmentesetelek.blogspot.com/2011/11/...

sponsored links

Keres?s