Két könnyû zöldséges étel
sponsored links
A nyári melegben legkevésbé terheli szervezetünket, ugyanakkor energiával és életerõvel látnak el bennünket a zöldséges ételek. Gabonákkal kiegészítve teljes értékû táplálékot biztosítanak számunkra.
A zöldségeket kíméletesen megfõzve minimális a vitamin veszteség, ugyanakkor könnyebben emészthetõek, és feltárulnak azok a tápanyagok melyeket nyers állapotban a rostokból nem tudunk feldolgozni.
A kíméletes fõzési módok a rövid ideig tartó (3.5 perc)
- kevés vízben történõ fõzés
- a kevés hidegen préselt olajon történõ kevergetve sütés
- a zöldség saját levében történõ párolás, gõzölés
A zöldségek megfelelõ darabolásával szintén lerövidíthetjük a fõzési idõt, hiszen minél vékonyabb csíkokra sikerül szeletelni annál gyorsabban fõ meg az étel.
A fûszerezéssel megadhatjuk az étel jellegét, további segítséget nyújtanak az emésztõrendszernek, és kiegyensúlyozzák a zöldségek hatását.
Pirított zöldségek
Egy vokban, vagy serpenyõben felmelegítünk 1 evõkanál hidegen sajtolt olajat ...