Két félidõ közé: tízperces tonhalas tészta
sponsored links
Mióta tudom, hogy a tonhal populációt világszerte a kipusztulás fenyegeti, lelkiismereti okokból leálltam a fogyasztásukkal. Tudom, ez is amolyan urbanizált-értelmiségi csendes ellenállás, mint az, hogy 3 hete nem olvasom a kiherélt Origót. Attól nem marad több hal a tenger vizeiben, ha nem veszek negyedévente egy 190 grammos tonhalkonzervet és nem lesz rosszabb a magyar-dojcse telekomnak, ha töröltem õket a gépemrõl. De hiszek a kis lokális lépteim globális hatásában , már minden üveget elviszek a két utcával odébb lévõ üveggyûjtõbe, sõt elhatároztam, hogy mostantól a fáradt olajat is gyûjteni fogom, mégha 3 havonta sütök is csak olajban.
Na de visszatérve a tonhalra, kb. 2 éve nem ettem tonhalat, leragadtam a norvég tenyésztett lazacnál és a magyar pisztrángnál, harcsánál. Aztán ahogy azon törtem a fejem, hogy hogyan lehetne egy focimeccs szünetében összerakni egy teljes értékû vacsorát beugrott a tonhal konzerv, és a belõle készíthetõ ...