Késõi laskagombapörkölt
sponsored links
Legnagyobbikom ma újabb gombazsákmánnyal tért haza a tiszaparti kalandozásból. Késõi laskagombát talált.
Ezt a gombát már megmutatta Neki régebben egyik ismerõse, Õk már többször ettek belõle, ezért merte leszedni. Biztos, ami biztos azért több online gombahatározóban is utána néztem, több helyen is megtaláltam, kb. mindenütt ez a leírás szerepelt róla leírták, azt is, hogy hasonló mérgesgomba nincs, ezért fel mertem használni. Nem sok maradt, mire megtisztítottam, és a nagyobb gombák öregebb részeit is kidobtam, kb. 40-45 dkg. Ezt szépen vékonyra felszeleteltem és hagyományosan gombapörköltnek készítettem el.
Egy fej hagymát apróra vágtam és kevés olajon üvegesre dinszteltem. Hozzáöntöttem a szeletelt gombát, pici sót raktam rá, amitõl kioldódott a gomba nedve. Addig pároltam, míg ez a lé elpárolgott alóla, ekkor egy hozzátettem egy fél meghámozott, kockára vágott paradicsomot, és néhány karika hegyes erõs paprikát, majd megszórtam ...