Készülök a léböjtre! (x)

2014-05-27

sponsored links

HR1871___003.jpg

 

 

 

 Régóta készültem rá, hogy beszerezzek egy gyümölcscentrifugát, de mikor a vásárlásra került a sor, mindig volt valami, ami fontosabb, így megbeszéltem magammal, hogy jó lesz a turmix is.

 

De a természetgyógyász, akihez járok, már egy ideje mondogatja, hogy próbáljam ki a tavaszi spárgakúrát: a vesém és a májam is örülne neki. A turmixolt spárga már leírva is rosszul néz ki, hát még a pohárban. Így most kapóra jött, hogy kaptam egy gyümölcscentrifugát tesztelésre - legalább kiderül, szükségem van-e rá egyáltalán.

 

Szemre nagyon csinos darab, ha reklámszöveget fogalmaznék, a konyha díszének is nevezhetném. A dolgát is jól végzi: hogy a friss spárgalé milyen, arra késõbb visszatérünk...

 

Most néhány szót ejtsünk arról, miért nem jó a turmixolt zöldség és gyümölcs a léböjtkúrához, és mit tud a gép, amivel éppen kíséretezem:

 

 

 HR1871___002.jpg

 

 

 

A léböjtkúra során nagyon fontos, hogy a frissen facsart zöldségekbõl, gyümölcsökbõl a lehetõ legtöbbet hozzuk ki, hiszen ilyenkor csak folyadékot fogyasztunk, és egyáltalán nem veszünk magunkhoz szilárd étket - a növényi rostokat is beleértve. A Philips Avance Collection gyümölcscentrifugák lefelé nézõ szûrõvel ellátott, innovatív rendszerüknek köszönhetõen akár 10%-kal több lé kinyerésére képesek*. A gyümölcs vagy zöldség típusától függõen pedig akár 2,5 liter lé is készíthetõ egyszerre, a gyümölcshús tartály ürítése nélkül. A nagyméretû adagolócsõvel nincs szükség a gyümölcs elõdarabolására, és a puha és kemény húsú gyümölcsöket, zöldségeket is külön sebességfokozaton centrifugázgatjuk. A 80 mm-es extraszéles adagolócsõ révén akár alma-, sárgarépa- és céklalé is készíthetõ elõdarabolás nélkül.

 

 A QuickClean technológiának, az újszerû, gyorsan tisztítható szûrõnek és beépített gyümölcshús-gyûjtõnek köszönhetõen a készülékek tisztítása minden eddiginél egyszerûbb. A gyümölcshús oda gyûlik össze, ahova kell: a Philips gyümölcscentrifuga gyümölcshústartályába. Ez azt jelenti, hogy ezentúl nem kell a gyümölcshús más részekrõl, például a fedélrõl történõ eltávolításával bajlódni. A lekerekített kialakításnak és sima felületnek köszönhetõen a gyümölcshús könnyen kikanalazható és a tartály sokkal egyszerûbben tisztítható. Általában rengeteg gyümölcshús-rost szorul a szûrõbe, ami nagyon megnehezíti a tisztítást. Az elektropolírozási eljárásnak köszönhetõen azonban a szita teljes felülete sima, és ez megkönnyíti a rostok eltávolítását normál konyhai eszközök (szivacs vagy kefe) használatával. (x)

 

 

 

 HR1871___001.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/05/27/ke...

sponsored links

Keres?s