Készítsük el együtt, Nigella Buja csokoládés Pavlova tortáját

2014-05-25

sponsored links




Sok háztartásban fõzések, sütések során megmaradnak a tojásfehérjék, amivel sokszor nem tudunk mit kezdeni.
Én leszoktam õket fagyasztani és a friss gyümölcsszezonban Pavlova tortát készítek belõle.
Nigella , csokoládés buja Pavlova tortáját próbáltam ki, amirõl csak annyit tudok mondani, hogy tényleg buja , csokis és mennyei íze van.
Nigella a torta tetejére friss málnákat rakott, de szerintem bármilyen friss gyümölccsel kiváló ízkombinációt kapunk.

Hozzávalók :
6 db hideg tojásfehérje
30 dkg cukor
1 kiskanál borecet, vagy balzsamecet
3 evõkanál kakaópor
5 dkg felaprított étcsokoládé

- Tetejére :
4 deci habtejszín
ízlés szerint porcukor
50-60 dkg friss eper

Elkészítése :
Elsõ lépésben elõmelegítjük a sütõt 180 fokra, gáznál 4 fokozatra.
A hideg tojásfehérjét félig felverjük gépi habverõvel, majd ha kezd fehéredni ez kb 3 perc akkor szórjuk hozzá a cukrot és így verjük fel kemény habbá.
Akkor jó a hab ha a tálat megfordítjuk és a hab nem csúszik ki belõle, hanem teljesen benne marad a tálba.



A habba keverjük bele az ecetet és szitáljuk bele a kakaóport, és rakjuk bele még a durvára vágott csokit és fakanál segítségével keverjük egyenletesen bele.



Egy szilikonos sütõpapírral kibélelt tepsire rakjuk egy keveset a csokis habunkból és fakanál segítségével csináljunk egy körforma aljat a tortánknak.



Erre halmozzuk rá egyenletesen a többi csokis habunkat, de ne simítsuk el !



Berakjuk a 180 fokos sütõbe és azonnal levesszük 150 fokra, gáznál 2 fokozatra és így sütjük- szárítjuk meg.
Nem baj ha bereped a tortánk széle- teteje itt ott, épp ez a lényeg hogy kívül roppanós és belül lágy csokis legyen.
Amikor megsült teljesen kihûtjük, majd áttesszük egy torta tálra.




A hideg habtejszínt ízlés szerint porcukorral kemény habbá verjük.
( én nem szoktam a tejszínhabba cukrot tenni, mert alapból is édes a habcsók tortánk )
Az elkészült tejszínhabot kanállal ráhalmozzuk a habcsók alapra és eper szemekkel jól megpakoljuk.






Frissen elkészítve a legfinomabb, de ha nem esszük meg azonnal akkor a tejszínhab felverésénél érdemes habfixálóval együtt felverni, mert így nem fog a hûtõben szétfolyni órák múlva a hab a tortánk tetején !

Jó nassolást kívánok hozzá !




Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/05/keszits...

sponsored links

Keres?s