Készíts házilag fehér ?csokoládét?
sponsored links
A fehér csokoládé ugye nem is igazi csokoládé, úgyhogy nem kell meglepõdni azon, hogy a házilag készült csoki sem csoki tulajdonképpen.
De nagyon finom!
A Restaurant Dayre készült elõször. Este 10-kor kiviteleztem, úgyhogy nem egy hosszadalmas folyamat.
Aztán szinte ez fogyott el elsõként, úgyhogy tutira nem volt rossz!
30 dkg cukor
1 dl víz
10 dkg vaj
25 dkg tejpor (nekem sovány tejporom volt itthon, mûködött vele, bár lehet ettõl morzsálódott)
A vizet és a cukrot forraljuk 3-4 percig, majd amikor sziruposodni kezd, adjuk hozzá a vajat, és kavarjuk addig, amíg megolvad.
Ezt követõen adjuk hozzá a vaníliás cukrot (opcionális, én vanília magokat adtam hozzá).
Az így kialakult masszához adjuk hozzá a tejport, és kavarjuk egyenletesre a masszát.
Egy sütõpapírra terítsük szét a masszát, kenjük el kb. 1 ? 1 1/2 cm vastagra.
Legvégül a csokoládé tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Aztán lehet a kívánt nagyságra szeletelni. Nekem tört rendesen, de nem zavart. Olyan rusztikus külsõt kölcsönzött neki.
Sütõpapír darabokba tekertem a szeleteket és dekortapasszal rögzítettem a papírt.
Ezt a finomságot is kóstolhattad nálam a Restaurant Day-en!
Még több finomságért csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Forrás: Filantropikum
De nagyon finom!
A Restaurant Dayre készült elõször. Este 10-kor kiviteleztem, úgyhogy nem egy hosszadalmas folyamat.
Aztán szinte ez fogyott el elsõként, úgyhogy tutira nem volt rossz!
30 dkg cukor
1 dl víz
10 dkg vaj
25 dkg tejpor (nekem sovány tejporom volt itthon, mûködött vele, bár lehet ettõl morzsálódott)
A vizet és a cukrot forraljuk 3-4 percig, majd amikor sziruposodni kezd, adjuk hozzá a vajat, és kavarjuk addig, amíg megolvad.
Ezt követõen adjuk hozzá a vaníliás cukrot (opcionális, én vanília magokat adtam hozzá).
Az így kialakult masszához adjuk hozzá a tejport, és kavarjuk egyenletesre a masszát.
Egy sütõpapírra terítsük szét a masszát, kenjük el kb. 1 ? 1 1/2 cm vastagra.
Legvégül a csokoládé tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Aztán lehet a kívánt nagyságra szeletelni. Nekem tört rendesen, de nem zavart. Olyan rusztikus külsõt kölcsönzött neki.
Sütõpapír darabokba tekertem a szeleteket és dekortapasszal rögzítettem a papírt.
Ezt a finomságot is kóstolhattad nálam a Restaurant Day-en!
Még több finomságért csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Forrás: Filantropikum