Készíts házilag fehér ?csokoládét?

2014-06-27

sponsored links

A fehér csokoládé ugye nem is igazi csokoládé, úgyhogy nem kell meglepõdni azon, hogy a házilag készült csoki sem csoki tulajdonképpen.

De nagyon finom!

Fehér csoki házilag



A Restaurant Dayre készült elõször. Este 10-kor kiviteleztem, úgyhogy nem egy hosszadalmas folyamat. :)

Aztán szinte ez fogyott el elsõként, úgyhogy tutira nem volt rossz!

30 dkg cukor

1 dl víz

10 dkg vaj

25 dkg tejpor (nekem sovány tejporom volt itthon, mûködött vele, bár lehet ettõl morzsálódott)

A vizet és a cukrot forraljuk 3-4 percig, majd amikor sziruposodni kezd, adjuk hozzá a vajat, és kavarjuk addig, amíg megolvad.

Ezt követõen adjuk hozzá a vaníliás cukrot (opcionális, én vanília magokat adtam hozzá).

Az így kialakult masszához adjuk hozzá a tejport, és kavarjuk egyenletesre a masszát.

Egy sütõpapírra terítsük szét a masszát, kenjük el kb. 1 ? 1 1/2 cm vastagra.

Legvégül a csokoládé tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel.

IMG_9615

Aztán lehet a kívánt nagyságra szeletelni. Nekem tört rendesen, de nem zavart. Olyan rusztikus külsõt kölcsönzött neki.

Sütõpapír darabokba tekertem a szeleteket és dekortapasszal rögzítettem a papírt.

Fehér csoki házilag

Ezt a finomságot is kóstolhattad nálam a Restaurant Day-en! :)

Még több finomságért csatlakozz hozzám a Facebookon is! :)

Névtelen

Forrás: Filantropikum


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/06/27...

sponsored links

Keres?s