Késtechnika órán jártam Maki Chéfnél

2011-09-20

sponsored links

Tavaly karácsonyra kaptam az utalványt, amivel lehetõségem volt részt venni egy Alap késtechnika órán a japán Maki Chéfnél a Makifood fõzõiskola szervezésében a 2011-es õszi szemeszter elsõ napján, múlt szombaton. Gyakorló háziasszonyként és hobbi gasztrobloggerként nyilván nem okoz gondot felvágni a fõzéshez a szükséges hozzávalókat, de szeretek új, praktikus és könnyen hasznosítható dolgokat tanulni, és úgy gondoltam, minden bizonnyal tudnék hova fejlõdni a késtechnikám terén.
És valóban. Mert azt mondom: fel tudok vágni egy hagymát... de valóban jó lesz az? Mert nekem is sokszor szétcsúszkál közben, ami õszintén szólva rohadt idegesítõ, vagy elõfordul, hogy mikor elkezdem párolni, akkor az egyik része már sötétbarna, amíg a másik fele még félig nyers - ezek mind-mind olyan dolgok, amik a jó vágástechnikához kötõdnek. A késem rossz? Vagy nem vagyok elég ügyes? Rosszul kezdek hozzá? Bizony mind a három szerepet játszhat a dologban.
Maki késtechnika tanfolyama abból a szempontból volt számomra a leghasznosabb, hogy ...

Folytats a blogon ... aprochef.blogspot.com/2011/09/kestech...

sponsored links

Keres?s