Kérdezz-felelek: alapok a bonbonozáshoz

2011-11-09

sponsored links


Közeledik a Karácsony - ezzel riogatnak a boltokban is, hát én is beállok a sorba :) De viccen kívül az utóbbi idõszakban azt vettem észre, hogy egyre többen fognak bele a bonbonozásba, hogy Karácsonyra már profik legyenek, és sok kérdést is kapok ezzel kapcsolatban e-mailben és a Facebookon. Ezért gondoltam, hogy összegyûjtöm a leggyakrabban elõforduló kérdéseket,és megírom itt is a választ. És milyen jó lesz, aztán majd csak linkelgetem ezt a bejegyzést!

Ha van még kérdésetek, írjátok meg kommentben, és kiegészítem a posztot! Ha van valamelyik válaszomhoz megjegyzésetek, kiegészítésetek, azt is várom kommentben!

1. Polikarbonát vagy szilikon formát vegyek?
Ahogy a blogomon is látszik, én már csak polikarbonát formákat használok. Ebben lehet profi külsejû, fényes, roppanós csokiborítású bonbonokat elõállítani, amelyeknek hajszálvékony a csokihüvelye. Ez a határozott elõnye. Kicsit azonban több odafigyelést, precizitást igényel ezzel dolgozni, mint szilikon formával: hõfokra pontosan kell a csokit temperálni, különben nem potyognak ki a kemény formából a kész bonbonok. A szilikon forma ennyire precíz temperálás nélkül is mûködik, a kész bonbonokat ...

Folytats a blogon ... pralineparadicsom.blogspot.com/2011/1...

sponsored links

Keres?s