Képviselõfánk
sponsored links
Szeretem ezt a sütemény, bár nem sûrûn volt hozzá szerencsém. Tekintve, hogy ez az édesség nem szerepel a régi családi recepttárban, így csak egyszer-egyszer, cukrászdában ettünk. Néhány éve már próbálkoztam vele, de valahogy nagyon nem sikerült. Azután még egyszer, és még egyszer, de valahogy nem sikerült rátalálni az igazira. Tegnap aztán úgy döntöttem, ha törik, ha szakad, én bizony képviselõfánkot fogok gyártani. :D Na persze! Meg ahogy azt én elképzeltem. Alapul véve kedvenc szakácskönyvem leírását, neki is láttam. Annak rendje és módja szerint elkészült a tészta. Igen ám, de mivel semmiféle viszonyítási alapom nem lévén -leszámítva a korábbi próbálkozásokat- nemigen tudtam, hogy hogy is kéne ennek kinézni. ...bár gyanúsan lágy volt a tészta. Üsse kõ! A sütõ már meleg, a tészta habzsákban, kiporcióztam és irány a forróság. Folyton ott lógtam a sütõ elõtt, hogy mit csinálnak a fánkok. Hát elõször semmit. :D Aztán növögettek, növögettek, de én még ilyet nem pipáltam, olyan volt, mintha a fánkok fejjel lefelé sültek volna. A tetejük tök lapos, az aljuk meg nõ, mint a gomba és dõlnek ...