Kényeztetõ szombati ebéd
sponsored links
Ma egyedül vagyok itthon, és ez jó! :)Meglehetõsen ritkán fordul elõ, hogy hétvégén egymagam vagyok, ezért ma kényeztetõ ebédet csináltam magamnak, direkt hóesésre valót. :)
Kint óriás pelyhekben esik a hó, amivel nincs semmi baj, hiszen még tél van. Ma reggel kávézás közben a TV-t bambultam szokás szerint és Nigel Slater készített egy pesztós cukkinit, ami nagyon jól nézett ki, szinte összefutott a nyál a számban a látványától. Én még fõztem ki hozzá egy kevés teljes kiõrlésû spagettit is, és gyalultam rá némi pecorino forgácsot is. Elronthatatlan és nagyon ízletes.
Kell hozzá egy személyre: 1 adag spagetti tészta. Ha van otthon tésztakiszedõ kanalunk, azon található két lyuk, a kisebb az, amennyi tészta egy személyre javasolt. Kell még hozzá 1 kisebb saláta cukkini 1 evõkanál genovai pesztó és némi sajtforgács, kevés olívaolaj. A tésztát tegyük oda forrásban lévõ vízbe fõni, közben készítsük elõ a cukkinit. Egy zöldséghámozóval szeleteljük fel, majd egy kevés olívaolajon pároljuk át. Hagyjuk roppanósra a zöldséget, mert úgy lesz finom. Ez tényleg csak pár percet vesz igénybe, sokat mondok, ha hármat. Keverjük el a pesztóval, kóstoljuk meg, kell-e sózni vagy borsozni. Egy kevés szárított fokhagymát is elbír, legalábbis nálam. Halmozzuk a megfõtt tésztát a tányérra, merjük rá a pesztós cukkinit és szórjuk meg sajttal.Ez is olyan kaja, amit többször el kell majd készíteni. :)
Kint óriás pelyhekben esik a hó, amivel nincs semmi baj, hiszen még tél van. Ma reggel kávézás közben a TV-t bambultam szokás szerint és Nigel Slater készített egy pesztós cukkinit, ami nagyon jól nézett ki, szinte összefutott a nyál a számban a látványától. Én még fõztem ki hozzá egy kevés teljes kiõrlésû spagettit is, és gyalultam rá némi pecorino forgácsot is. Elronthatatlan és nagyon ízletes.
Kell hozzá egy személyre: 1 adag spagetti tészta. Ha van otthon tésztakiszedõ kanalunk, azon található két lyuk, a kisebb az, amennyi tészta egy személyre javasolt. Kell még hozzá 1 kisebb saláta cukkini 1 evõkanál genovai pesztó és némi sajtforgács, kevés olívaolaj. A tésztát tegyük oda forrásban lévõ vízbe fõni, közben készítsük elõ a cukkinit. Egy zöldséghámozóval szeleteljük fel, majd egy kevés olívaolajon pároljuk át. Hagyjuk roppanósra a zöldséget, mert úgy lesz finom. Ez tényleg csak pár percet vesz igénybe, sokat mondok, ha hármat. Keverjük el a pesztóval, kóstoljuk meg, kell-e sózni vagy borsozni. Egy kevés szárított fokhagymát is elbír, legalábbis nálam. Halmozzuk a megfõtt tésztát a tányérra, merjük rá a pesztós cukkinit és szórjuk meg sajttal.Ez is olyan kaja, amit többször el kell majd készíteni. :)