Kényeztetõ csomag
sponsored links
Általában befizetek egy amolyan kényeztetõ csomagra, persze csak fizetés után és lehetõleg akciósan :) mert megérdemlem és megtehetem... havonta egyszer.
Na, ilyenkor aztán gondolkodás nélkül vásárolok olyan dolgokat amiket valamiért és úgy különben nem nagyon illesztek be a mindennapok étkezéseibe. Nem kell itt nagy dologra gondolni; fõleg annak ismeretében, hogy ?a jó dolgokból nem adnak sokat? ...ennyiért.
Hát a így és ezért készült a soron következõ salátám is a legfinomabb, zamatos, lédús zöldalmából és egy kevéske akciós rákból.
Na, ilyenkor aztán gondolkodás nélkül vásárolok olyan dolgokat amiket valamiért és úgy különben nem nagyon illesztek be a mindennapok étkezéseibe. Nem kell itt nagy dologra gondolni; fõleg annak ismeretében, hogy ?a jó dolgokból nem adnak sokat? ...ennyiért.
Hát a így és ezért készült a soron következõ salátám is a legfinomabb, zamatos, lédús zöldalmából és egy kevéske akciós rákból.
SZAFTOS ALMASALÁTA, KOKTÉLRÁKKAL
Hozzávalók:
50 dkg zöldalma
25 dkg koktélrák
2 db fõtt tojás
2 db tojás sárgája
2 ek. ecetes torma
2 dl étolaj
2 dl étolaj
2 ger. fokhagyma
3 db babérlevél
porcukor
kakukkfû
porcukor
kakukkfû
bors
só
jégsaláta
A koktélrákot felengedés után 10 percig sós, babérlevéllel és fokhaagymával ízesített vízben fõzzük, leszûrjük, kihûtjük.
A tojások sárgáját egy kis habverõ, vagy mártáskeverõ segítségével a tormával kikeverjük sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az olajat, folyamatos keverés mellett, ?cseppenként? (kanalanként), alaposan sûrû mártássá kavarjuk, úgy mint ha majonézt készítenénk, a végén porcukorral állítjuk be az ízét.
Az almát és a fõtt tojásokat centis kockákra daraboljuk, beleforgatjuk a mártásba, hozzá keverjük a rákot és kakukkfûvel ízesítjük.
Tálaláskor a vékonyra metélt jégsalátából alapot rakunk a tányérra ráhalmozzuk a finom, szaftos salátát és pirítóst adunk mellé.
Csak 1 ötlet: a megmaradt tojás fehérjével kenjük meg a bagett szeletek egyik felét és nyomkodjuk bele szezámmagba, majd hevített olívaolajon pirítsuk meg.