Kéksajtos omlettrolád
sponsored links
A hozzávalók beszerzése kicsit döcögõsen indult, lévén a vásárlás közben egy okos telefon is elõkerült, hogy kiderüljön mi is az a Stilton sajt. Viszonylag kevés alapanyaggal lehet engem zavarba hozni, pláne nem jellemzõ, hogy egy sajt miatt véreznék el egy gasztro vetélkedõben, de ez most kifogott rajtam. A tavalyi téli Stahl magazinból való ez a recept, legalábbis a felmenõje, ami a Stiltonos tojáslepénytekercs névre hallgat, mert a bevezetõ talán már sejteti, hogy egy klasszikus dráma felépítését követte a végkifejlethez vezetõ rögös út. Szóval adva volt a Stahl magazinban közölt recept, na meg a hozzávalók, amiket a rendkívül kifinomult áruválasztékkal rendelkezõ angol hipermarketben nem sikerült beszerezni. Annak ellenére sem, hogy útközben leküzdöttük a komoly akadályt, hogy mikor elindultunk a bevásárlásra még nem tudtuk, hogy mi az a Stilton sajt. Velünk volt azonban a tudás almája(=Iphone), így hamar rájöttünk, hogy ez nem más mint egy érett, illatos angol kéksajt. Levontuk a következtetést, hogy, ha szeretnénk eljutni a megoldásig nem elég, ha a telefon okos, de az sem árt, ha gazdája is leleményes, így nyomtunk egy újratervezést a hozzávalók terén és eljutottunk a katartikus végkifejletig...Igen ebben a háttérben megbújó Asti pezsgõnek nem kis szerepe volt:)
Expozíció:
Omletthez: ...