Kéksajtos-medvehagymás pogácsa
sponsored links
Egy pogácsa azoknak, akik nem mernek vagy nem szeretnek tésztát gyúrni és keleszteni, illetve ha számít a gyorsaság. A tészta hozzávalóit csak gyorsan össze kell keverni, nem is szabad túlgyúrni és már lehet is nyújtani és mehet a sütõbe.
A kéksajttal nem vagyok nagy barátságban, mégis, amikor megláttam Édesemnél ezt a receptet, tudtam, hogy ez ízleni fog. (Egyébként Édessemel egyszer már fõztem "együtt" vagyis az õ instrukcióit követve készítettünk gyönyörû cupcake-eket a Makifood fõzõiskolában.) Éppen annyira van jelen az íze a sajtnak, amennyire kell, a morzsolása után megmaradó, sütés közben megolvadt sajtdarabokkal a találkozás falatozáskor pedig mennyei.
Ez volt az egyike a sütiknek, amit vittem a gasztroblogger találkozóra.
Hozzávalók:
140 g liszt
1 tk sütõpor
1/4 tk szódabikarbóna ...