Kéksajtos burgonyakrémleves
sponsored links
Ez volt a második leves recept amit a januári Nõk Lapja Konyha magazinból elkészítettem. Igazán pikáns lett ez az egyszerû leves a kéksajttól, azt hiszem ezentúl burgonyakrémlevest már csak így fogok készíteni, kóstoljátok meg Ti is, nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók:
60 dkg burgonya (pucolt mennyiség)
1 szál póréhagyma
1,2 l zöldségalaplé, vagy bármilyen más alaplé, vagy víz
15 dkg kéksajt
2 dl fõzõtejszín
só, bors
olívaolaj
Elkészítési idõ: 30-40 perc
A felkockázott burgonyát és a karikázott póréhagyma felét a zöldséglével együtt felteszem fõni, majd addig fõzöm, míg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzáadom a sajt felét, a tejszínt, sózom és borsozom, majd botmixerrel összeturmixolom. Kevés olívaolajon megpirítom a maradék karikázott póréhagymát és levesbetétként ezt, valamint a maradék sajtot tálalom morzsolva a leveshez.