Kéksajtos-brokkolis canneloni
sponsored links
Valamelyik nap felkerült a Facebookra a Mindmegette.hu szokásos napi összeállítása. Akkor akadt meg a szemem ezen a recepten. Eredetileg már megvolt az ebéd mára, de úgy voltam vele, hogy mivel a héten minden nap volt húsos ebédünk, így most szombaton nyugodtan kihagyhatjuk a húsos fogást.
Jól tettem, mert fantasztikus íze van. Ismételten meg kellett állapítanom, hogy érthetetlen módon kevés brokkolit eszünk. Ezen biztos, hogy változtatni fogok!
Amit errõl a receptrõl tudni kell: nem egy gyorsan összedobom étel. Sok a mosogatnivaló utána, több fázisból áll az összerakása. Azt gondolom, hogy ezek ellenére is érdemes megcsinálni, mert az íze kárpótol a hosszas konyhában állásért. Az eredeti receptben van olívabogyó is, mi azonban ezt nem szeretjük, így kihagytam belõle, valamint a tetejére mozzarellát reszeltünk.
Nagyjából 1 óra összerakni és utána még a sütés. Azért nem tudok pontos idõt mondani rá, mert amíg készült a canelloni, addig tárkonyos ragulevest és házi mosógélt is gyártottunk P.-vel.
Hozzávalók:
1 doboz canelloni tészta, 1 kis fej brokkoli, 1 fej hagyma olívaolaj, fél piros kaliforniai paprika, 4 gerezd ...