Kéklik

2011-09-15

sponsored links


Az áfonya volt a vacsora harmadik fõszereplõje (elõzõ részek itt és itt), ami valahogy mindig beköszöntött a lengyel hét alatt, piaci ládában, gofri tetején, lekvárban, gyümölcsleves dobozban, pékség pultjában és még vodkában is. Lengyelország áfonyában nagyhatalom, nincs semmi kétség. Kékbõl volt úton meg útfélen, de találkoztunk azért vörössel is, és nem felejtettünk el hozni egy üveggel, hogy majd egy szelesebb, jegesebb este megegyük mondjuk néhány szelet kacsamellhez.
Az utazás most már csak képekben, sorokban és a fejemben él, de az áfonya nem tûnt el végleg, a piaci szemle alatt nehéz lett volna nem észrevenni, az árát ugyancsak, de mikor legyen az ember nagyvonalú, ha nem Herr Paprika születésnapján. Indokot megtaláltam, még csak gyõzködnöm sem kellett magam, megközelítettem egy áfonyahalmot, kértem fél kilót, aztán gyorsan csökkentettem 40 dekára, a mínusz tízzel elõre is megnyugtattam a lelkiismeretemet, és már könnyedén engedtem át a fejemen a fizetendõ összeget. Egy kis ugrás a történet végére, azt hiszem, megérte kalandorkodni, Herr Paprika ugyanis vidáman desszertezett, sõt, késõbb még ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2011/09/keklik.html

sponsored links

Keres?s