Kék áfonyás- protein muffin
sponsored links
ÉDESSÉG, ami bõven 150 kalória alatt van? Nos IGEN, ez a recept leírja, hogy mit és hogyan keverj össze és süss meg, hogy egy olyan édességet kapj, amit nyugodtan betehetsz a sporttáskádba és megeheted edzés után mindenféle BÛNTUDAT NÉLKÜL. A nehézség csak annyi, hogy napi egyet ehetsz meg belõle...
Pontosítás: a hozzávalók mennyiségében a bögre, jelen esetben 3 dl-es bögrét jelent:).
Hozzávalók 14 db-hoz:
- 1 és 3/4 bögre teljes kiõrlésû liszt
- 25 g vaníliás izesítésû fehérje por
- 1/4 bögre édesítõ (esetemben xilit)
- 1 és fél teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- 1 bögre víz
- 1 egész tojás
- 1 tojásfehérje
- 2 teáskanálnyi olvasztott vaj
- 1 és fél bögre friss, vagy fagyasztott kék áfonya
- vanília és citromhéj ízlés szerint
Az elkészítés menete:
Fogd az összes száraz hozzávalót és egy nagy tálban keverd jól össze. Fogd a nedves hozzávalókat (víz, vaj, tojás) és robotgép segítségével keverd jól össze õket. Ezután a nedves hozzávalókhoz keverd a szárazat csomómentesre, de azért nem kell túlaggódni. Ha ezzel megvagy nagyon lazán, -hogy ne törjenek össze- keverd a keverékhez az áfonyát. Tedd muffinpapírral kibélelt muffinformákba és süsd tûpróbáig 180 fokon, légkeveréses módban. (A tûpróba annyit jelent, hogy ha beleszúrsz egy fogpiszkálót az tisztán jön ki.) Ha még nem sült meg, de úgy látod, hogy a teteje kezd nagyon barnulni fedd le egy darabka alufóliával, vagy sütõpapírral.
Kínáld meg az edzõtársaidat és gyûjtsd be az elismeréseket! :)