Kék mákos- szezámos tofukockák

2014-07-16

sponsored links

Hidegen, melegen nagyon finom. 

Hozzávalók:

2 csomag füstölt tofu
5 gerezd fokhagyma
2 tk. só
2-r tk. citromlé
15 dkg finomliszt
10 dkg szezámmag

Elkészítés

A szójaszószt egy tálba öntjük, belekeverünk 1 ek. olívaolajat, a citromlevet, 3 gerezd megpucolt és áttört fokhagymát. Óvatosan megsózzuk (a szójaszósz is sós). Alaposan összekeverjük. A füstölt tofukat 3x3 cm-es kockákra vágjuk, és beletesszük az ízesített szójaszószba. Akár hûtõbe téve egy éjszakát is pácolhatjuk, de az sem gond, ha csak 1-2 órát áll a tofu a szójaszószban. A panírt elõkészítjük: egy tálba a lisztet tesszük, a következõbe szójatejszínt öntünk, amelyet megsózunk és áttört fokhagymával ízesítünk. A harmadik tálban pedig elkeverjük a morzsát a szezámmaggal és az egész mákkal. A pácolt tofukockákat egyesével bepanírozzuk, majd olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és 30 perc alatt (egyszer átforgatva) 150 fokon kisütjük. Bármilyen köret mellé nagyon finom. 

Folytats a blogon ... magdireceptek.blogspot.com/2014/07/ke...

sponsored links

Keres?s