Kávétorta
sponsored links
Kedves Olvasóim!
Elnézéseteket kérem az eddigi elmaradásért, de végre elindult a Cukrász gyakorlati ciklus, szóval jönnek az új receptek is! :)
Hozzávalók a piskótához:
Elnézéseteket kérem az eddigi elmaradásért, de végre elindult a Cukrász gyakorlati ciklus, szóval jönnek az új receptek is! :)
Hozzávalók a piskótához:
- 5 db tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
Hozzávalók a vajkrémhez:
- 4dl tej
- 14 dkg cukor
- 5,5 dkg vaníliás pudingpor
- 8,5 dkg vaj
- 26 dkg vaj
- nescafe
Elkészítése:
Megsütjük a piskótát: A tojások sárgáját az 1/3 cukorral elkeverjük, külön a tojások fehérjét a cukor 2/3-ával felverjük, óvatosan összekeverjük és beleszitáljuk a lisztet. 180°C-on 25-30 percig sütjük.
Krém: A pudingport feloldjuk 1 dl tejben, hozzáadjuk a maradék tejet és a 14 dkg cukorral megfõzzük, mikor kiforrt és besûrûsödött a kevesebb vajat hozzákeverjük és kihûtjük. Ha kihûlt, a maradék vajjal habosra kikeverjük, hozzáadunk egy evõkanál vízben feloldott nescafét és a vajkrémhez keverjük.
A tortakarikát 3 lapra vágjuk, betöltjük (piskóta-1/3 krém- piskóta- 1/3 krém- piskóta) majd a maradék krémmel körbe kenjük és díszítjük.