Kávétorta bogyós gyümölcsökkel - cukormentes
sponsored links
Ez is egy olyan torta, amit cukormentes vagy cukros változatban is el lehet készíteni, az enyémben összesen két vaníliás cukor volt a piskótában, de adott esetben azt is el lehet hagyni, és csak nyírfacukorral csinálni az egészet.
Egy közepes méretû tortaformához illõ mennyiségû tojásból sütünk piskótát, a recept egy korábbi bejegyzésemben fent van, ha valakinek szüksége lenne bombabiztos piskóta receptre. Ez most épp 7 tojásból készült, csak nyírfacukorral, meg két csomag vaníliással, de azt ki lehet hagyni belõle.
Hozzávalók a krémhez:
- 500 gr mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag expressz zselatin fix
- 1 adag kávé fél adagnyi vízben lefõzve
- folyékony édesítõ
A krémhez a tejszínt habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a mascarpone-t, hozzáadjuk a kávét és az édesítõt, és simára keverjük. Valószínûleg túl híg lesz, ezért kell bele a zselatin fix, ami majd ad neki egy kis tartást. Kóstolni mindenképp kell, hogy elég kávés és édes e.
A piskótát három lapra vágjuk, a legalsó lapot bõven megkenjük a krémmel, megszórjuk ribizlivel, majd jöhet a középsõ lap, újra krém és ribizli, majd a teteje a piskótának.
Kívülrõl is szépen bekenjük a tortát, majd a tetejére jöhetnek a gyümölcsök. Érdemes hûtõbe tenni egy pár órára, hogy a piskóta picit beszívja a krémbõl a nedvességet, meg az egész kidermedjen.