Kávétorta - 18+
sponsored links
"Kisebb orgazmus!" - véleményezte sógornak való. Elõjátéknak elcsúszna, no. Teljesen más volt a koncepció, de az eredetit egyelõre nem árulom el. Az egyik hozzávaló hiánya miatt keresgélnem kellett a kisboltban, s kezembe akadt egy kávés csokoládé (felvidékiek ismerik), 2+1 akcióban! :D Egy nõ ilyen ajánlatra nyilván nem mond nemet. Elhoztam. Kissé fantáziátlannak és cikinek tûnik, de süssetek csak ilyen szexiset ha tudtok! Naaa?
Kávétorta
A tésztához:
3 nagy tojás
9 dkg krsitálycukor
3 dkg liszt
3 dkg darált, pörkölt törökmogyoró
3 dkg kakaó
1,5 evõkanál étolaj
A krémhez:
5 dl habtejszín
0,5-0,75 dl nagyon erõs presszó (ajánlok egy adagot dupla erõsre fõzni)
fél zacskó instant zselatin / 3 tasak habfix / 2 teáskanál zselatinpor
2-3 evõkanál cukor (vagy helyettesítõje)
1 mokkáskanál vaníliapor
3 db 20(?) g-os kávés csokoládé felaprítva (nálunk Kofila,ha ez nincs, valami olyasmit keressetek, aminek krémes a belseje)
A tojásokat egészben felverjük a cukorral, jó habosra. Hozzáadjuk a kakaóval, mogyoróval elkevert lisztet, gyengéden vegyítjük. Végül ugyanilyen finoman belekeverjük az olajat is. 25 cm-es forma, 180 fokra elõmelegített sütõ, 15-20 perc.
A krémhez a tejszínt verjük keményre (mehet bele a habfix is, ha azzal dolgozunk). A kihûlt kávét hozzálöttyintjük, elkeverjük, és nem ijedünk meg, ha hígul a hab. Most jöhet az instant zselatin vagy a por állagú, ha bátrak vagyunk, én ezzel kezdtem, mert anno jóban voltunk. Most nem, khm... Szóval az instant zselatint óvatosan elkeverjük a habbal, majd a vaníliporral és a cukorral is.
A kihûlt tortalapról lehúzzuk a sütõpapírt, megszórjuk a csokoládé felével, rásimítjuk a kávéhabot, amire jöhet a maradék csoki. Fogyasztás elõtt hûtõszekrényben dermesszük.
Romantikus estékre is alkalmas a fentiek szerint, jó étvágyat hozzá!
Kávétorta
A tésztához:
3 nagy tojás
9 dkg krsitálycukor
3 dkg liszt
3 dkg darált, pörkölt törökmogyoró
3 dkg kakaó
1,5 evõkanál étolaj
A krémhez:
5 dl habtejszín
0,5-0,75 dl nagyon erõs presszó (ajánlok egy adagot dupla erõsre fõzni)
fél zacskó instant zselatin / 3 tasak habfix / 2 teáskanál zselatinpor
2-3 evõkanál cukor (vagy helyettesítõje)
1 mokkáskanál vaníliapor
3 db 20(?) g-os kávés csokoládé felaprítva (nálunk Kofila,ha ez nincs, valami olyasmit keressetek, aminek krémes a belseje)
A tojásokat egészben felverjük a cukorral, jó habosra. Hozzáadjuk a kakaóval, mogyoróval elkevert lisztet, gyengéden vegyítjük. Végül ugyanilyen finoman belekeverjük az olajat is. 25 cm-es forma, 180 fokra elõmelegített sütõ, 15-20 perc.
A krémhez a tejszínt verjük keményre (mehet bele a habfix is, ha azzal dolgozunk). A kihûlt kávét hozzálöttyintjük, elkeverjük, és nem ijedünk meg, ha hígul a hab. Most jöhet az instant zselatin vagy a por állagú, ha bátrak vagyunk, én ezzel kezdtem, mert anno jóban voltunk. Most nem, khm... Szóval az instant zselatint óvatosan elkeverjük a habbal, majd a vaníliporral és a cukorral is.
A kihûlt tortalapról lehúzzuk a sütõpapírt, megszórjuk a csokoládé felével, rásimítjuk a kávéhabot, amire jöhet a maradék csoki. Fogyasztás elõtt hûtõszekrényben dermesszük.
Romantikus estékre is alkalmas a fentiek szerint, jó étvágyat hozzá!