Kávés tönkölykeksz
sponsored links
Végre felavattam a kekszkészítõ készletet! :D Oltári jópofa. Azt hiszem ezután többször lesz keksz nálunk. Pláne, ha kicsit enyhül a kánikula. Bár ha az ember reggel nekilát -már amennyiben van a nap kezdetén szabad fél órája-, akkor még a nagy melegek elõtt el is készülünk vele és a reggeli kávé mellé már ehetjük is a kekszet. :)
Hozzávalók ~50 db-hoz:
46 dkg fehér tönkölyliszt
2 ek. étkezési keményítõ
14 dkg porcukor
12 dkg olvasztott vaj
1 tojás
1 tk. sütõpor
1 ek. õrölt kávé
csipet só
- A száraz hozzávalókat tálba mérjük, elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, vajat és összeállítjuk a tésztát.
- Hûtõben pihentetjük ~10 percet, majd a kekszkészítõbe adagoljuk és tiszta, száraz tepsire, tetszõleges mintával megformázzuk a kekszeket.
- 170°C-ra elõmelegített sütõben 8-10 perc alatt készre sütjük.
- A kekszeket még melegen levesszük a tepsirõl; hûlni hagyjuk. Kávé, tea mellé kínáljuk.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük júliusi számában is. :)