Kávés tejpite
sponsored links
Eredetileg tortát akartam sütni, de amikor elõvettem a tortaformát, rájöttem, hogy mégse (lányból vagyok én is, van ilyen!). Nem volt kedvem bonyolult sütihez, ezért gyorsan ki kellett találni valami öt perces összedobós, de mégsem átlagos finomságot. Tanácstalanság, sok recept végigpörgetése után hirtelen eszembe jutott, hogy cheffelesegnél láttam egy izgalmas tejpitét. Gyorsan elõkerítettem a receptet, minden volt hozzá, semmi akadálya sem volt a sütés megkezdésének. Tényleg hamar elkészült, alig vártam, hogy megkóstolhassam. Mit mondjak, istenkirály, célszerû dupla adagot készíteni belõle, mert azonnali függõséget okoz!
Kávés tejpite
Hozzávalók:
- 8 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 6 dkg kókuszreszelék
- 4 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 12 dkg olvasztott vaj
- 6 dkg mandulaszelet
- 5 dl tej
- 4 babpiskóta összetörve
- 2 púpos teáskanál instant kávé
Elkészítés:
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket és a kávéport.
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a lisztes keveréket és lassan hozzáöntjük a tejet, miközben folyamatosan keverjük a masszát.
Hozzáadjuk a mandulaszeletek felét, és a babapiskótát, és az erõsen híg tésztát (nem kell megijedni, ez a jó állag!) egy kivajazott kisebb tepsibe öntjük, és kb. 20 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütõbõl, rászórjuk a tetejére a maradék mandulalapocskákat, és kb . 10 perc alatt készre sütjük (tûpróba!). Tantiluszi kínjaink lesznek, mivel isteni kávé és kókuszillat fog terjengeni a konyhában, nagyon nehéz megvárni, míg kihûl, de aztán semmi nem akadályozhat meg bennünket a habzsolásban!
Jó étvágyat!