Kávés pite
sponsored links
Hosszú idõ után újra jelentkezem egy recepttel, ezúttal egy kávés pitét hoztam. Kávé-illetve Tiramisu imádóknak kötelezõ darab.
Hozzávalók:
26 cm átmérõjû pitéhez
A tésztához: ( recept innen)
70 gr vaj
70 gr porcukor
1 tojás
120 gr liszt
30 gr liszt
A krémhez:
250 gr mascarpone
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
50 gr porcukor
2 tk. instant kávé+ 2 ek forró víz
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit késes aprítógépbe tesszük és összedolgozzuk,majd folpackba csomagolva 1 órára hûtõbe tesszük.
2. A hûtött tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk és egy kivehetõ aljú piteformába igazítjuk. Villával megszurkáljuk, sütõpapírt teszünk rá, babot / lencsét szórunk bele és 180 fokra elõmelegített légkeveréses sütõben 10 percig vakon sütjük. A nehezék és a sütõpapír eltávolítása után további 8-10 percig sütjük. A leesõ tésztaszéleket újra összegyúrjuk, kiszaggatjuk mini szív alakú kiszúróval és 6-8 perc alatt kisütjük õket.
3. A krémhez a tejszínt a habfixálóval félig felverjük majd hozzáadagoljuk a mascarponét és verjük tovább. Eztán mehet bele a porcukor és a pici forró vízzel elkevert, langyosra hûtött nescafé.
4. A krémet a kihûlt pite tetejére simítjuk, ráhelyezzük a szíveket és felhasználásig, de legalábbis pár órára hûtõbe tesszük.