Kávés minikuglóf
sponsored links
Nem mondom azt, hogy nagy kávéimádók vagyunk, de sütibe kimondottan szeretjük. Most egy nagyon egyszerû édességet készítettem, amibe került belõle és a nyírfacukor is újra bevetésre került.
Nem lett belõle csak 9 db, de egy csésze forró teához vagy kakaóhoz remek kísérõ.
A recept megjelent a Kifõztük magazin decemberi számában is.
A nyírfacukrot a Nyírfacukor Édesen Egészségesbiztosította.
Hozzávalók:
*15 dkg liszt
*1 csapott tk sütõpor
*2 csapott ek azonnal oldódó kávépor
*1 nagy tojás
*8 dkg nyírfacukor
*3 ek olaj
*1,5 dl tej
A cukrot simára keverjük a tojással és az olajjal, majd beleforgatjuk a sütõporral és kávéporral elkevert lisztet. A tejjel lazítjuk. A tésztát elosztjuk a szilikon kuglófforma mélyedéseiben.
170 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt megsütjük. Tûpróbával ellenõrizzük.
Porrá õrölt nyírfacukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.