Kávés-Marsala boros füge tartelette

2011-09-22

sponsored links


Mostanában a desszertek dominálak, ezt kérem szépen aláírom. Oka több van, az egyik az, hogy szinte non-stop sütök, a mások pedig hogy ihletemhiányom van, bár az is igaz, hogy idõm sem lenne sokat pepecselni egy-egy étellel. De azért van remény! Bizony, mert tegnap mégis megcsókolt a múzsa, és már alakul valami, ami reményeim szerint jövõ hétre szépen megérik és akkor szüretelhetek. Lekopogom! Akkor lássuk gyorsan a tortácskákat! Kérem szépen ezek most maradékokbõl születtek, ugyanis volt egy kevés omlós tésztám, amit most, Pierre Hermé pâte brisée receptje alapján gyúrtam össze. Persze a jól bevált recept is mehet, teljesen mindegy. Pusztán azért említettem, mert szerintem most elõször csináltam meg. Lényegtelen!
 
Szóval, a tortácskákat kávés-marsala boros mascarpone krémmel töltöttem. Tetejére mehet sima friss füge, vagy karamellizált, bár az én kedvencem a Marsalában marinált. A nagyon extra változat meg lehet karamellizált és ...

Folytats a blogon ... mandulasarok.blogspot.com/2011/09/kav...

sponsored links

Keres?s