Kávés-marcipános kocka
sponsored links
Az elõzõ posztban bemutatott bonbonos receptkönyvbõl származik ennek a finomságnak az ötlete. Azonban én ritkán követek egy az egyben egy receptet (ez biztos gasztroblogger-betegség :D), inkább csak ötletadónak használom ezeket. Ezúttal két receptbõl gyúrtam össze az én verziómat: az egyiknél megtetszett a kávéval és konyakkal ízesített ganache, a másiknál pedig az az ötlet fogott meg, hogy a marcipánt belegyúrt õrölt kávéval ízesítik - ez egyszerre kölcsönöz finom kávéízt a marcipánnak, és teszi játékossá az apró fekete pöttyökkel. Így én a két bonbonból egy kétrétegû kockát készítettem, amiben a marcipán és a kávé nagyon jó párost alkot.
Hozzávalók 12 darabhoz:
Marcipánréteg:
- 10 dkg marcipán
- 2 csapott kávéskanál õrölt kávé
Ganache:
- 2 ek. tejszín
- 2 dkg tejcsoki
- 4 dkg étcsoki ...