Kávés-kókuszos minitorta
sponsored links
Azt hiszem a kávé és a kókusz jó barátok. Nekem pedig mindketten a barátaim, ezért gondoltam, hogy igen jól meglesznek ezekben a kis minitortákban. :D A tészta kávés, a krém kókuszos. Egyik íz sem tolakodó éppen jól kiemelik és kiegészítik egymást. Mi nagyon szerettük, lesz még máskor is. :)
Hozzávalók 4 db 8 cm átmérõjû pudingformához:
A tésztához:
12 dkg sima liszt
10 dkg cukor
0,8 dl olaj
2 tojás
6 g sütõpor
2 tk. õrölt kávé
csipet só
kevés vaj és liszt a formákhoz
A krémhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
15 dkg mascarpone
2 ek. kókuszreszelék
A díszítéshez:
kókuszreszelék
Figurina formacukor
- A tésztához a tojásokat elhabarjuk a cukorral, majd beleöntjük az olajat és elkeverjük. A száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez adjuk és az egészet sima tésztává dolgozzuk.
- A tésztát vajazott, lisztezett formákba kanalazzuk és 180°C-ra elõmelegített sütõben ~25 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve, rácsra téve kihûtjük.
- A krémhez a vajat a mascarponét, a porcukrot és a kókuszreszeléket alaposan kikeverjük.
- A négy tortaalapot egyenként 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krém háromnegyedével.
- A megmaradt krémbõl ~2 kávéskanálnyit félreteszünk, a többivel vékonyan bevonjuk a tortákat, majd óvatosan kókuszreszelékbe forgatjuk.
- A tetejükre 1/2 kávéskanálnyi krémmel felragasztjuk a formacukrokat. A süteményt fogyasztásig hûtõben tartjuk.
Tipp: Ha túl lágy a krém, a megtöltött tortákat kis idõre hûtõbe tesszük, hogy megtartsák formájukat. A süteményt akár több, kisebb formában -muffin- is süthetjük, ez esetben lehet, hogy a krém mennyiségét kicsit növelni kell, hogy biztosan elég legyen. :)
A receptet a Kifõztük májusi számában is megtaláljátok. :)