Kávés-konyakos bonbon: a deluxe változat
sponsored links
Szerepelnek már szép számmal kávés bonbonok a blogon, de jó részük instant kávéval készült, ami ugye roppant egyszerû, csak feloldom a forró tejszínben, és készülhet a ganache (ez, ez és ez). De. Ismét bebizonyosodott az a nagy közhely, hogy mennyit számít az, ha minõségi alapanyagokat használunk! Ugyanis ebbe a kávés-konyakos bonbonba nem akármilyen alapanyagok kerültek: a kávé az etióp Sidamo kávé, ami tökéletes választás desszertekhez (itt írtam már róla), a konyak pedig hét csillagos Metaxa. Ezeket egy magas kakaótartalmú tejcsokoládé foglalja keretbe, és egy kevés tonkabab is került még a ganache-ba. A ganache lágyságát pedig karamellizált, durvára aprított kávébabtöret ellenpontozza a ropogósságával.
Nem mondom, hogy ezentúl csak ilyen alapanyagokat fogok használni egy sima hétvégi bonbonhoz, de azért egy-egy különleges alkalomra mindenképpen!
Ezekkel a bonbonokkal végeztem még tavaly õsszel egy érdekes kísérletet: arra voltam kíváncsi, hogy meddig áll el szobahõmérsékleten, illetve hûtõben tartva. A végeredmény röviden: szobahõmérsékleten ezzel az összetétellel ez a bonbon max. három hétig tartható el, de érdemes már két héten belül megenni, utána az ízek veszítenek intenzitásukból; hûtõben tartva egészen a hatodik hét végéig bírták az alanyok megromlás nélkül, de ízükben négy hétig voltak igazán élvezhetõek. De errõl, illetve a bonbonok eltarthatóságának kérdésérõl tervezek majd egy külön posztot!
Ezekkel a bonbonokkal végeztem még tavaly õsszel egy érdekes kísérletet: arra voltam kíváncsi, hogy meddig áll el szobahõmérsékleten, illetve hûtõben tartva. A végeredmény röviden: szobahõmérsékleten ezzel az összetétellel ez a bonbon max. három hétig tartható el, de érdemes már két héten belül megenni, utána az ízek veszítenek intenzitásukból; hûtõben tartva egészen a hatodik hét végéig bírták az alanyok megromlás nélkül, de ízükben négy hétig voltak igazán élvezhetõek. De errõl, illetve a bonbonok eltarthatóságának kérdésérõl tervezek majd egy külön posztot!
Hozzávalók 24 darabhoz: ...